Kort nieuws

BMW toont oled-achterverlichting

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

BMW heeft op de Ces 2015 in Las Vegas een conceptauto getoond met oled-achterverlichting. In het M4-model zijn zowel de richtingaanwijzer als de achterlichten opgebouwd uit oled-elementen, die samen een 3D-effect geven. Volgens de autofabrikant kent oled in deze toepassing diverse voordelen: de componenten zijn zeer dun (1,4 millimeter) en efficiënt, ze produceren licht vanuit een oppervlak in plaats van een punt, ze bevatten geen zeldzame aardmetalen en ze bieden mogelijkheden om allerlei nieuwe effecten te introduceren. De Duitsers zeggen ‘in de nabije toekomst’ een model met oled-verlichting op de markt te brengen.

BMW zegt niet met wie het samenwerkt om het nieuwe type achterverlichting marktrijp te krijgen. In april vorig jaar toonde BMW samen met Philips een prototype oled-achterlicht, maar het bedrijf werkt ook met andere partners. In 2013 eindigde een automotive oled-project van Audi en Philips.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content