Kort nieuws

BMW begint uitrol van Ecall vanuit Nederland

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

BMW Nederland heeft de marktprimeur van Ecall, de technologie waarbij een auto na een ongeluk zelf de hulpdiensten belt. Vanaf maart worden verschillende modellen van de technologie voorzien, en vanaf juni beschikken alle nieuwe BMW‘s over de functionaliteit.

De automaker neemt een voorsprongetje op de Europese regelgeving: vanaf 2015 wordt de technologie verplicht voor alle nieuw verkochte auto‘s. De infrastructuur en nationale regelgeving van de lidstaten hiervoor zijn echter nog niet op orde. BMW passeert dit probleem door de Ecall-functionaliteit toe te voegen aan zijn eigen Connecteddrive-dienst, waarmee de auto via een mobiele verbinding contact legt met de BMW-klantencentrale. Bij een ongeluk schakelt die de landelijke hulpdiensten in.

De Ecall-module komt in actie als de airbag geactiveerd wordt of als de bestuurder een knop indrukt. Er wordt een spraakverbinding met de centrale opgezet en informatie over de locatie, het aantal inzittenden en de aard van het ongeluk worden doorgegeven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content