Kort nieuws

Bluetooth alsnog naar health- en sportapparatuur

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Bluetooth heeft aanzienlijke averij opgelopen in medische, wellness- en sportmarkten door de vertraging in de standaardisatie van de energiezuinige variant, zegt marktonderzoeker Abi Research. Fabrikanten van dergelijke apparatuur hebben hun aandacht in sommige gevallen verschoven naar rivaliserende technologieën zoals 802.15.4 (waarop Zigbee gebaseerd is) en WLan. Toch blijft Bluetooth de belangrijkste technologie voor deze markt, denkt Abi.

De specificatie voor Bluetooth 4.0, waarin de Low Energy-technologie is opgenomen, werd vorig jaar in juli formeel aangenomen, meer dan zes maanden later verwacht. ’Met de enorme potentie van de Bluetooth Low Energy-technologie heeft het wachten op de adoptie door de Bluetooth SIG een rem gezet op de marktintroductie van talloze draadloze gezondheids- en sport-devices‘, beargumenteert Jonathan Collins van Abi. ’Waar het productontwikkeling niet heeft tegengehouden, heeft het de adoptie aangemoedigd van rivaliserende traditionele Bluetooth en bedrijfseigen aanbod. Ook zijn applicatieontwikkelaars gaan kijken hoe ze hun producten kunnen bouwen rond de sensor- en datacollectiemogelijkheden van hedendaagse smartphones.‘

Nu de standaard er eenmaal is, zullen de eerste devices die ermee zijn uitgerust binnen twaalf maanden op de markt verschijnen, wat over vijf jaar zal leiden tot een jaarvolume van bijna 470 miljoen stuks, denkt de marktonderzoeker.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content