Tools&Toys

Black Duck zoekt opensource componenten in softwareproject

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Black Duck heeft versie 6 uitgebracht van zijn softwarepakket voor het beheren van opensource componenten in softwareprojecten. Nieuw in deze versie is dat het pakket zelf opensource componenten kan opsporen. Volgens Black Duck hoeft de gebruiker niet bang te zijn voor valse negatieven. Het zoekalgoritme is niet gebaseerd op bestandsnamen maar zoekt naar patronen uit zijn eigen database en leert de interne stijl van de organisatie te herkennen. In de nieuwe versie bevat de database meer dan 475 duizend opensourceprojecten, met ruim honderd miljard regels aan broncode.

In Black Duck Software Suite 6 is verder een automatiseringsmechanisme opgenomen om via een wizard om toestemming te vragen voor het gebruik van een opensource component. De leverancier stelt dat zijn pakket projecten aankan met duizenden ontwikkelaars en terabytes aan code.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content