Biocartis haalt 30 miljoen op voor commerciële uitrol


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De investeerders in Biocartis leggen nog eens 30 miljoen euro op tafel voor de commerciële introductie van het diagnostiekplatform in de tweede helft van volgend jaar. De oplossing, voorheen Apollo genaamd maar nu omgedoopt tot Idylla, is bedoeld voor ziekenhuizen en gezondheidscentra om met een uitleesapparaat met wegwerpcartridges snel en goedkoop specifieke diagnostische tests uit te voeren.

Het is de vijfde investeringsronde voor het Zwitsers-Belgische Biocartis. In de eerdere rondes haalde de onderneming gezamenlijk al 141 miljoen euro op. Daarmee heeft het de uitontwikkeling gefinancierd van de in 2010 van Philips overgenomen technologie en in Mechelen een productiefaciliteit gebouwd voor de cartridges. Hier werken ondertussen rond de tweehonderd mensen. Daarnaast heeft het bedrijf een ander testplatform ontwikkeld voor de onderzoeksmarkt. Dat is vorig jaar gelanceerd.