Kort nieuws

Biocartis brengt eerste product naar de markt, haalt 34,5 miljoen op

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Het Zwitsers/Vlaamse Biocartis heeft zijn eerste apparaat klaar voor de markt, naar eigen zeggen twee jaar eerder dan gepland. Dit DMat-platform (dynamic multi-analyte technology) gaat om een geautomatiseerd systeem voor onderzoekslaboratoria om tot tweeduizende verschillende biomarkers in een reeds voorbereid monster te testen. Deze technologie komt oorspronkelijk voort uit het Zwitserse EPFL, de universiteit van Gent en Johnson & Johnson en vormde in 2007 de basis voor Biocartis. De ’Senseo-achtige‘ Apollo-technologie voor de klinische praktijk die Biocartis in 2010 overnam van Philips, is nog in ontwikkeling.

Het bedrijf heeft bij zijn bestaande aandeelhouders 34,5 miljoen euro opgehaald om de technologie te commercialiseren. Dit geld is ook nodig voor het valideren van Apollo en het ontwikkelen van oncologie-toolkits voor beide platforms.

Het DMat-platform bestaat uit een apparaat en microfluïdische cartridges voor de detectie van een bepaalde set markers – specifieke eiwitten en bepaald erfelijke materiaal. Het gebruikt technieken uit de halfgeleidterproductie, microfluidica en machinebouw.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content