Biocartis betreedt Chinese markt via joint venture

Reading time: 1 minute

Author:

Biocartis richt een joint venture op met Wondfo, een Chinese specialist in medische diagnostiek. Via de constructie kan het Vlaamse bedrijf zijn Idylla-platform voor snelle moleculaire diagnostiek in China vermarkten. De samenwerking richt zich specifiek op oncologie, een snelgroeiende markt in China door de stijgende levensverwachting. Volgens schattingen zal de Chinese markt voor moleculaire diagnostiek in 2022 zo’n 1,5 miljard dollar bedragen.

Het Idylla-platform gebruikt eenmalige cartridges om weefselmonsters snel te analyseren op specifieke aandoeningen. Wanneer de cartridge met een vast of vloeibaar monsters in het apparaat geplaatst wordt, verzorgt dat de volledige preparatie en analyse. Dat maakt het platform aantrekkelijk voor ziekenhuizen, die de test anders in een laboratorium moeten laten uitvoeren.

De partijen stoppen samen veertien miljoen euro in de joint venture. Dat geld is bedoeld voor commercialisering, het opzetten van lokale productie het registeren van bestaande Biocartis-testen. In een later stadium willen de partijen ook testen ontwikkelen specifiek voor de Chinese markt.