Kort nieuws

Beurswaakhond ruikt luchtje aan overname Transics

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Belgische beurswaakhond FSMA verdenkt Tavares en Transics van marktmanipulatie bij de overname van de Ieperse vlootmanagementspecialist door het Amerikaanse Wabco. Na vooronderzoek heeft de instantie besloten de gerechtelijke overheden in te lichten. De FSMA ziet echter geen belemmeringen voor het doorgaan van de overname.

Vorig jaar verwierf investeringsvehikel Tavares het gros van de aandelen Transics à 7,50 euro. ING en Generali sputterden nog even tegen, maar gingen eind november overstag na een verhoging naar 9,50 euro. Afgelopen februari kwamen Tavares en Wabco met de mededeling dat de Europese tak van het Amerikaanse bedrijf alle aandelen van het investeringsvehikel, dus indirect ook die van Transics, wil overnemen voor 14,14 euro. Dit tot onaangename verrassing van eenieder die zijn stukken eerder voor veel minder van de hand had gedaan.

De FSMA stelt nu dat Tavares mogelijk heeft gehandeld met voorkennis en dat het investeringsvehikel en Transics mogelijk de markt hebben gemanipuleerd door onjuiste of misleidende signalen af te geven. Het is nu aan de ingelichte overheden om te bepalen of er sprake is van strafrechtelijke inbreuken. De beurswaakhond heeft ook zijn auditeur op de hoogte gebracht. Die kan op zijn beurt een onderzoek openen dat aanleiding kan geven tot de oplegging van administratieve geldboetes.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content