Nieuws

Betere cijfers, maar voor ICT swingt de markt nog niet

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

ICT Automatisering ziet de embedded markt in Nederland verder krimpen. Chief executive officer Bram Schot maakt er geen geheim van dat de tarieven in embedded weinig uitnodigend zijn. De integratie van Embedded en Solutions noemt hij geslaagd.

Bram Schot was tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers glashelder. ’Ook klanten geven toe dat tarieven wel heel laag zijn geworden. Ik heb nu de opdracht gegeven dat elke contractverlenging meer moet opbrengen. Daar beginnen we mee en dat gaat zich vertalen in hogere tarieven. Desnoods gaan we segmenten verlaten. Ik ken markten waar ik een keer van afwil. Soms lig je aan een infuus: de bezettingsgraad is niet optimaal en dan besluit je toch maar om een onrendabel project te scoren.‘

Op de dag dat het zijn halfjaarcijfers bekendmaakte, kreeg ICT complimenten van analisten. Beleggers beloonden de prestaties met 3 procent koerswinst. De dienstverlener profiteert van de lichte verbetering van de markt die half maart van dit jaar inzette. In de eerste helft van 2010 groeide de omzet met 14 procent naar 45 miljoen euro en maakte ICT weer een paar miljoen euro winst.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content