Tools&Toys

Betaalbare signaalgenerator van SRS

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Stanford Research Systems introduceert de SG384, een 4 GHz RF-signaalgenerator. Deze RF-synthesizer met ultrahoge frequentieresolutie van 1 µHz, uitstekende faseruis en verschillende modulatiemogelijkheden van AM-, FM- en PM-pulsmodulatie en -sweeps, voor een fractie van de kosten van concurrerende ontwerpen, aldus SRS.

Het standaardmodel produceert signalen van DC tot 4,05 GHz. Er is een optionele frequentieverdubbelaar die het frequentiebereik uitbreidt tot 8,10 GHz. SRS levert varianten met low-jitter differentiële klokuitgangen, een externe I/Q-modulatie ingang en een rubidium tijdbasis.

Er zijn twee uitgangen aan de voorzijde, met overlappende frequentiebereiken. Een BNC-uitgang heeft een output van DC tot 62,5 MHz met instelbare off-sets en amplitudes van 1 mV tot 1 V RMS (2,82 Vpp) naar een 50 ohm load. Een N-type output levert frequenties van 950 kHz tot 4,05 GHz met vermogens van 13 tot -110 dBm (amplitude van 1 V RMS tot 0,707 µV RMS) naar een 50 ohm load.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content