Bestandssysteem, netwerkstapel en datalader voor Integrity-178B

Reading time: 1 minute

Author:

Green Hills Software komt met drie optionele softwarecomponenten voor zijn Integrity-178B-RTos: een RTCA/DO-178B Level A-conform partitionerend journaling file system genaamd PJFS-178B, een RTCA/DO-178B Level A-conforme netwerkstack genaamd IPFLite en een Arinc 615A-datalader. Door deze drie toevoegingen heeft Green Hills nu een complete oplossing voor software met hoge beschikbaarheid.

Het PJFS-178B-bestandssysteem kent een server/client-architectuur. De server draait in een aparte partitie en communiceert met een of meer clients. De client heeft een standaardgebaseerde interface waarmee de veiligheidskritieke toepassingen bij het onderliggende bestandssysteem kan. De server verwerkt Api-verzoeken, beheert toegang tot de onderliggende opslagapparatuur en biedt configuratie-interfaces. De server en client kunnen in de kernel of willekeurig welke virtuele partitie worden gehuisvest. PJFS-178B biedt ondersteuning voor de Arinc 653 Part 2 File System Interface en Green Hills‘ Wear-Leveling Flash.

IPFLite heeft ook een server/client-architectuur gebaseerd op RFC 791 en 768. De client biedt een BSD-achtige interface die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot IPFLites netwerkdiensten. De server omvat een socket-server en een UDP/IP-netwerkstack. Het systeem heeft ook een Trivial File Transfer Protocol-bibliotheek (TFTP) gebaseerd op RFC 1350, 2347 en 2348, en is compatibel met zowel IPFLite als het PJFS-178B-bestandssysteem.

De datalader implementeert de protocollen gespecificeerd volgens Arinc 615A-2, een industriestandaard gebaseerd op TFTP en veel gebruikt voor lucht- en ruimtevaartsystemen. De bibliotheek biedt de doelkant voor de interface tussen Arinc 615A-2-dataladers zoals Techsats Netloader.