Kort nieuws

Besi stelt teleur door uitstellen orders

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Besi zag zijn omzet het afgelopen kwartaal dalen naar 37,1 miljoen euro, 18,5 procent minder dan in de eerste drie maanden van 2007. Het nettoresultaat tuimelde in het rood, naar een verlies van 2,1 miljoen. Een jaar eerder hielden de Duivenaren nog 1,6 miljoen euro over.

Een deel van de oorzaak ligt volgens de machinebouwer bij het uitstellen van een bestelling van 5,7 miljoen euro voor verpakkingsmachines. Die staat nu gepland voor het tweede kwartaal. Bovendien daalt het aantal orders. Vooral het aantal gekochte die bonding-machines valt tegen. ’De omzet en het resultaat waren aanzienlijk beneden verwachting, ondanks de gerealiseerde verlaging van de exploitatiekosten, met name vanwege het – door klanten – verschuiven van leveringen van maart naar april, aangezien klanten zeer terughoudend zijn met het vergroten van hun productiecapaciteit‘, licht CEO Richard Blickman toe. ’Inmiddels zijn deze specifieke orders uitgeleverd in april 2008. Zonder dit uitstel zouden de resultaten in dit kwartaal in lijn zijn geweest met de oorspronkelijke omzet- en winstverwachting.‘

In de eerste drie maanden ontving Besi voor 39,3 miljoen euro aan bestellingen, 9,4 procent minder dan het voorgaande kwartaal. De zwakke dollar en de algehele teruggang in de halfgeleiderindustrie zijn daar debet aan. De Duivense machinebouwer heeft nu een orderportefeuille van 50,6 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content