Kort nieuws

Besi noteert in 2006 weer zwarte cijfers

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

BE Semiconductor Industries verkocht in 2006 netto voor 191,2 miljoen euro, een stijging van 16,4 procent in vergelijking met 2005. De machinebouwer boekte daardoor iets meer dan 10 miljoen euro winst. Het jaar ervoor moest het Duivense bedrijf nog 5,2 miljoen inleveren. Besi voert betere marktcondities op als reden van de goede cijfers. ’Klanten breidden hun assemblagecapaciteit uit in het licht van een groeiende vraag naar draadloze toepassingen en pc-apparatuur‘, zegt het bedrijf in een persbericht.

Ook het orderboek was in 2006 dikker. Er stonden voor 188,4 miljoen euro aan machines in, een groei van ruim 10 procent ten opzichte van 2005. Vooral in verpakkings- en platingsystemen deed Besi goede zaken. ’Het is goed om te zien dat we veel van de financiële en bedrijfdoelen hebben gehaald die we onszelf aan het begin van het jaar hadden opgelegd‘, zegt Besi-topman Richard Blickman. ’We hebben vooral goed gescoord met verpakkingsapparatuur en die-bonders door marktintroducties van onder meer de AMS-W en APM-Evo. Ook ontvingen we voor 6 miljoen euro aan orders voor onze RFID-productiemachines. Dat is een gebied waar we veel van verwachten.‘

Blickman zegt dat de goede cijfers mede het gevolg zijn van de reorganisatie in de afgelopen drie jaar. Ook de overname en integratie van Datacon, de Oostenrijkse specialist in flipchip-machines en multi-chip die-bonders, deed een stevige duit in het zakje.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content