Technieuws

Benzinepomp biedt brandstof en MP3’tjes

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de afgelopen Consumer Electronics Show in Las Vegas demonstreerde het Amerikaanse Dresser Wayne een benzinepomp met multimediafunctionaliteit. De Windows CE-gebaseerde Ovation iX stelt automobilisten in staat om zich te vermaken terwijl ze hun wagen volgooien. ’Binnenkort kun je direct bij de pomp een kopje koffie of een staatslot kopen, een MP3‘tje downloaden en de laatste verkeersinformatie lezen‘, vertelt Dan Harrell van Dresser Wayne. ’Ondertussen kan de pomp even snel je auto nalopen, je waarschuwen bij een te laag oliepeil en zelfs een kortingsbon uitprinten voor smeermiddelen bij de garage om de hoek.‘

De Ovation iX draait op het iX Technology Platform, dat is gebaseerd op het Windows CE-besturingssysteem en het .Net-raamwerk van Microsoft. Boven op deze open architectuur draait onder meer de IDPOS-module voor de non-stop verkoopfunctionaliteit. De realtime zelfdiagnosesoftware Isense maakt het mogelijk om de pompapparatuur, de tankinhoud en de brandstofafgifte op afstand in te gaten te houden. Daarnaast downloadt deze programmatuur automatisch firmware-updates. iX Media regelt het beeld en geluid op het geïntegreerde 10,4 inch VGA-scherm met ingebouwde speaker en verzorgt de printfunctionaliteit. Voor de ontwikkeling van het platform werkte Dresser Wayne samen met de Amerikaanse Microsoft-specialist Bsquare.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content