Kort nieuws

Benelux buitenbeentje in goed jaarrapport Imtech

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Imtech heeft een goed jaar achter de rug. Met een omzet van 5,1 miljard euro draaide de technisch dienstverlener in 2011 veertien procent beter dan in 2010 (vijf procent autonoom). De winst voor aftrek van rente, belastingen en afschrijvingen kwam elf procent hoger uit op 288,4 miljoen (autonoom ook vijf procent) en onder de streep bleef er 150,4 miljoen over, een toename van zeven procent. De orderportefeuille groeide met twaalf procent naar 5,8 miljard euro eind vorig jaar. Een prima basis voor 2012, zo meldt het persbericht.

Van de Benelux moet Imtech het niet hebben. Waar de omzet daar nog een procentje steeg naar iets boven het miljard, nam de Ebita een snoekduik van 26 procent naar 26,3 miljoen euro en kromp het orderboek met vijf procent tot 1,2 miljard. De technische dienstverlening in deze regio kenmerkt zich door ’structureel uitdagende marktomstandigheden en stevige concurrentie in combinatie met langdurige investeringstrajecten‘, aldus het Goudse bedrijf. Vooral de gebouwenmarkt in Nederland en België is ver teruggevallen. Onder meer een focus op groene technologie moet het tij keren. Het industriële segment ziet Imtech langzaam aantrekken; in de infra zijn de prestaties wel ’prima‘.

De andere regio‘s presteerden over de hele linie een stuk beter. In Duitsland en Oost-Europa noteerde Imtech een Ebita van 127,0 miljoen euro, een bijna volledig autonome stijging van achttien procent ten opzichte van 2010. Ook in Scandinavië deed het bedrijf het prima. Door autonome groei en acquisities klom de Ebita 39 procent hoger naar 47,4 miljoen. Gezien de uitdagende marktomstandigheden in Groot-Brittannië, Ierland en Spanje is de performance daar relatief goed, met een negen procent hoger Ebita van 34,0 miljoen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content