Achtergrond

Bellen met je gehoorapparaat

Alexander Pil
Leestijd: 7 minuten

Van pure elektronicaproducent veranderde Benchmark Electronics begin deze eeuw in een dienstverlener die produceert en ontwikkelt. Voor Siemens bouwde het Almelose bedrijf een afstandsbediening voor gehoorapparaatjes. Gebruikers kunnen zo makkelijk switchen tussen verschillende audio-instellingen en zelfs telefoneren.

OEM‘s nemen steeds meer de rol van systeemintegrator op zich, constateert programmamanager Paul Visser bij Benchmark Electronics in Almelo. ’Grote bedrijven brengen steeds meer verantwoordelijkheden onder bij de dienstverleners. Ze realiseren zich hoe langer hoe meer dat ze technologische ontwikkeling waarin een ander beter is niet per se zelf hoeven te doen. Ze stellen nog wel de requirements op, maar de implementatie besteden ze uit. Zo kunnen ze de focus leggen op de eigen applicatieontwikkeling en zich concentreren op de zaken waar ze echt goed in zijn. Het is een trend die je overal in de industrie ziet. Zelfs in de sterk gereguleerde medische wereld is het steeds meer geaccepteerd om uit te besteden. Zij doen zo‘n ontwikkeling één keer in de zeven jaar, wij zeven keer per jaar.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content