Nieuws

Belgische Soc-designhuizen trekken samen op

Nieke Roos
Leestijd: 3 minuten

Barco Silex en BlueIce bundelen hun krachten om systeemchips sneller en op grotere schaal te kunnen ontwikkelen.

Samen staan we sterker dan alleen. Onder dat motto hebben Barco Silex uit Louvain-la-Neuve en BlueIce uit Zaventem een strategische alliantie gevormd in Asic- en ASSP-ontwikkeling. De combinatie kan enkel het ontwerp op zich nemen, maar ook het hele traject verzorgen, tot en met de fabricage van het geteste IC en de ondersteuning tijdens de levenscyclus van het product. Daarnaast bieden de partners klanten de mogelijkheid om te participeren in het design en geven ze trainingen om het helemaal zelf te doen.

‘We mikken op projecten die groter zijn dan wij los van elkaar aankunnen’, verklaart CEO Leon Cloetens van BlueIce, dat over tien engineers beschikt. Barco Silex voegt daar zo’n veertig ontwikkelaars aan toe. ‘Potentiële klanten willen ons nog weleens links laten liggen omdat we niet de schaalgrootte hebben die ze zoeken’, aldus Geert Decorte, sales- en marketingdirecteur van het bedrijf uit Louvain-la-Neuve. ‘Met vijftig mensen kunnen wij hen beter van dienst zijn. Bovendien kunnen we totaaloplossingen sneller naar de markt brengen door samen te werken.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content