Kort nieuws

Belgisch-Limburgers automatiseren productie schakelkasten

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Op de Hannover Messe heeft P&V Elektrotechniek uit Heusden-Zolder een webgebaseerde configuratie-interface gedemonstreerd waarmee kleine installateurs online schakelkasten kunnen samenstellen. Ruggengraat van deze Easypanel-oplossing is het Engineering Center-platform van leverancier Eplan, dat alle automatiseringsprocessen van configuratie tot en met assemblage stroomlijnt. Het Belgisch-Limburgse systeem stelt de schakelkast samen met de aangereikte gegevens en voedt vervolgens de verschillende fases uit, van offerte via werkopdrachten tot data voor de bedradingsrobot. In Hannover heeft P&V voor zijn oplossing de Eplan Innovation Award gekregen.

P&V Elektrotechniek ontwikkelt en assembleert sinds 1986 schakelkasten, zowel op maat als in serie voor OEM‘s, nutsbedrijven, integratoren en installateurs. Het heeft honderdzestig medewerkers op de loonlijst. Eplan Software & Service levert diensten en oplossingen om engineeringprocessen te verbeteren. Het bedrijf geeft onder meer adviezen en trainingen over de efficiënte koppeling van systemen en afdelingen. Ook implementeert het engineeringsystemen en standaardiseert het werkprocessen, templates, documenten en data, met zijn Eplan-automatiseringsplatform als verbindende schakel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content