Achtergrond

Beeldverwerking op één chip wijst de weg

Jens Benndorf, Hans Volkers, David Bradford, Aart-Jan Hoeven
Leestijd: 6 minuten

Advanced driver assistance systems zullen een grote rol gaan spelen in de auto van de toekomst. Ze kunnen helpen bij de maatschappelijke acceptie van zelfsturende voertuigen. Dit artikel laat zien welke rol beeldverwerking hierbij kan spelen, aan de hand van de architectuur die Dream Chip uit Hannover heeft gekozen: een combinatie van hardware en software in een systeemchipimplementatie voor het nieuwste Europese FDSOI-proces.

De opkomst van advanced driver assistance systems (Adas) brengt ons weer een stap dichter bij de zelfrijdende auto of vrachtwagen. Het vertrouwen van de weggebruikers, de maatschappelijke acceptatie en dus het moment waarop we dit soort voertuigen op onze wegen gaan zien, hangen vooral af van de beschikbaarheid van de juiste technologie, wetgeving en verzekeringen. Adas-oplossingen bieden veel van wat nodig is om dat vertrouwen snel op te bouwen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content