Technieuws

Beeldbellen op de beurs met Waalse terminal

Nieke Roos
Leestijd: 3 minuten

Binnenkort beleeft IP Trade zijn debuut op de beursvloer, als het zijn Profile-lijn van IP-gebaseerde multimediaterminals introduceert. Met deze ’trading turrets‘ richt de starter uit Angleur bij Luik zich op handelaren in obligaties, die de toestellen kunnen gebruiken om te (beeld)bellen, contacten te managen en data te versturen. De apparaten zijn uitgerust met de embedded database ExtremeDB van McObject, die draait op het Windows XP Embedded-besturingssysteem van Microsoft.

In de multimediaterminals van IP Trade beheert ExtremeDB de profielen van eindgebruikers. Deze bevatten een lijst van telefoonnummers, andere contactdata en shortcuts daarnaartoe, logs van de belgeschiedenis, veiligheidsinformatie en andere realtime gegevens die de handelaren nodig hebben om hun werk goed te doen. Door de software van McObject te gebruiken, hoefden de Walen de databasecode niet helemaal van de grond af op te bouwen. Dat scheelde ze zes programmeurmaanden.

’De indexeerfunctionaliteit, de simultane toegangscontrole en de transactionele ondersteuning vrijwaart ons van de moeilijke taak om een datamanagementlaag te ontwikkelen die de vereiste opties biedt om een handelsomgeving te visualiseren en te organiseren‘, verklaart Vincent Zander, hoofd ontwikkeling bij IP Trade. ’Daarnaast biedt ExtremeDB onder meer een intuïtieve programmeerinterface, support voor internationalisering en XML-extensies.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content