Kort nieuws

Bedrijven houden chipvoorraad voorlopig klein

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Afnemers van halfgeleiders houden hun voorraden voorlopig nog relatief klein om in de economisch onzekere tijden winstgevend te kunnen blijven, concludeert marktonderzoeker Isuppli. In 2009 gingen deze bedrijven met de botte bijl door de voorraden heen vanwege de toeslaande crisis. Tussen het vierde kwartaal van 2008 en het derde kwartaal van 2009 daalde het aantal dagen waarvoor bedrijven voorraad in huis hadden met ruim 18 procent naar 66,7. Het vierde kwartaal hebben ze wel weer een beetje ingeslagen, maar ze zijn nog lang niet op het oude niveau. En dat blijft nog wel even, zegt de marktonderzoeker.

Op dit moment hebben de halfgeleiderafnemers gemiddeld voor 68,5 dagen aan voorraad liggen. Aan het eind van dit kwartaal is dat nagenoeg hetzelfde, becijfert Isuppli. Dat is 6,9 procent minder dan de norm. Voor sommige componenten grenst het zelfs aan een tekort. Aan het eind van het jaar is er al met al een halve dag bijgekomen, denkt Isuppli.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content