Kort nieuws

Bedenkers Toon ontwikkelen iot-platform

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De kersverse Amsterdamse start-up Triggi ontwikkelt een iot-platform waarmee consumenten zelf kunnen instellen welke apparaten ze op welke manier met elkaar kunnen laten werken. Niet alleen binnenshuis, maar ook in combinatie met systemen en diensten buitenshuis. Als voorbeeld noemt het bedrijf de mogelijkheid om automatisch een seintje te krijgen als er een plekje vrijkomt bij een laadpunt.

Achter de start-up zitten de bedenkers van de slimme thermostaat Toon. Triggi-oprichter Arjen Noorbergen stond ook aan de wieg van Quby, dat de Toon ontwikkelde samen met Eneco en vorige maand volledig in bezit kwam van het energiebedrijf. Hierbij verruilde Noorbergen zijn functie als cto in voor die van adviseur, waardoor hij nu zijn handen vrij heeft voor Triggi. Met zijn nieuwe onderneming opereert hij nog wel vanuit het Quby-kantoor in Amsterdam.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content