Tools&Toys

Basisbord MSC vergemakkelijkt ontwikkeling op QSeven

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

MSC Vertriebs heeft een basisbord uitgebracht voor de ontwikkeling van QSeven-gebaseerde embedded systemen in kleine en middelgrote volumes. De energiezuinige QSeven-modules zijn te koppelen aan de MXM-aansluiting van de Q7-MB-EP1. Daarnaast biedt het voorpaneel van het bord interfaces voor onder meer Gigabit Ethernet, mini-USB, seriële communicatie (via D-Sub) en USB 2.0 (twee). Voor displays zijn er backlight-, LVDS- en VGA-uitgangen en een 4/5-bedrade controller voor resistieve aanraakfunctionaliteit. Een Mini PCI Express-kaarthouder maakt uitbreiding mogelijk met bijvoorbeeld draadloos Lan of flashgeheugen. Gebruikers kunnen het platform verder op maat snijden via het geïntegreerde MMC/SD-kaartslot en de twee interne USB-poorten.

MSC levert drie uitvoeringen van zijn Intel Atom-gebaseerde Q7-US15W-module voor koppeling aan de Q7-MB-EP1. Deze variëren in processorsnelheid en aantal PCI Express x1-paden en Sata-poorten. Verder voorziet de Duitse fabrikant in kant-en-klare kabelsets om TFT-schermen en externe backlightinverters aan te sluiten. Van de MSC-website zijn bordondersteuningspakketten te downloaden voor Linux en Windows XP, waarbij de Linux-versie support biedt voor MMC/SD-kaarten. NR

BEELD

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content