Kort nieuws

Barcovision in Italiaanse handen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Barco heeft de verkoop van zijn divisie Barcovision afgerond. De nieuwe eigenaar is het Italiaanse Itema Group, dat 71,1 miljoen euro neerlegt voor de transactie. De Kortrijkse divisie maakt optische inspectiemachines en productiebeheerssystemen, met name voor de textiel- en kunststofindustrie.

De beeldverwerkingsspecialist zette zijn visionafdeling begin dit jaar in de etalage. De Kortrijkenaren willen focussen op groeimarkten. De omzet van Barcovision groeit minder hard dan de rest van het bedrijf. Volgens Barco heeft de afdeling relatief weinig raakvlakken met zijn andere vier divisies, zowel op R&D- als op verkoopvlak.

Itema, de grootste textielmachinegroep ter wereld, meldde zich al snel. De deal leek in het voorjaar al beklonken. De Europese Commissie maakte zich echter zorgen over de overname. Die zou ’ernstige bezwaren doen rijzen wat betreft de verenigbaarheid ervan met de gemeenschappelijk markt‘. Het startte daarom een onderzoek. Dat heeft geen gronden opgeleverd om de overname te blokkeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content