Kort nieuws

Barco noteert weer groei

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Barco zette het financiële herstel door in de eerste zes maanden van 2015. De omzet steeg weer met zeventien procent naar 506 miljoen euro en maakt daarmee een groot deel van de omzetdaling in de eerste helft van 2014 goed; toen klapte de omzet onverwacht met zeventien procent in ten opzichte van het jaar daarvoor. Die cijfers noopten het bedrijf tot een kleine reorganisatie waarbij dochteronderneming Orthogon en de defensiedivisie werden verkocht. In de tweede jaarhelft van 2014 krabbelde Barco weer op.

Alhoewel een belangrijk deel voor de stijging op het conto van de gunstige wisselkoersen komt, ziet het bedrijf zijn business ook aantrekken. Bij de Healthcare-divisie waren het de ip-gebaseerde operatiekameroplossingen die een duit in het zakje deden. Bij Entertainment kregen digitale cinemaoplossingen, Barco’s melkkoe van de afgelopen jaren, weer een nieuwe impuls vanuit China. Bij Enterprise was de Clickshare-oplossing voor vergaderzalen populair.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content