Kort nieuws

Barco Manufacturing Services verlaat moederschip

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De afdeling Prints van Barco Manufacturing Services (BMS) gaat over naar Elprinta uit Moeskroen. Het Genkse Integrated Production and Test Engineering (IPTE) heeft een optie genomen op collega-divisie Electronic Manufacturing (BEM). Barco‘s activiteiten voor elektronica- en mechanische assemblage stonden al een paar maanden in de etalage. Begin dit jaar bracht de Kortrijkse onderneming zijn assemblagegroepen samen in één organisatie: BMS. Topman Martin De Prycker zei toen alle opties open te houden voor de nieuwe tak, van partnership tot verkoop. De bedrijven hopen de twee overnames voor het eind van dit jaar geheel af te ronden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De BMS-afdeling Prints is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige printkaarten voor prototypes en kleinere reeksen. Het bedrijfsonderdeel produceert enkelzijdige, dubbelzijdige en meerlaagse prints voor diverse industriële sectoren. Naast toelevering van printkaarten aan de andere Barco-divisies, bedient BMS Prints ook de externe markt. Daarmee sluit het goed aan bij de activiteiten van Elprinta. Het Moeskroense bedrijf bedient hetzelfde marktsegment en levert kleine en middelgrote series aan de automotive-, consumenten- en industriële sector. Door de uitbreiding hoopt Elprinta een belangrijk deel van de Belgische printmarkt voor zijn rekening te kunnen nemen.

Bij BMS Prints zijn tachtig arbeidplaatsen. De planning is dat 57 medewerkers mee overstappen. Voor de overige personeelsleden werkt Barco aan een oplossing. De productievestiging in Poperinge blijft sowieso behouden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content