Kort nieuws

Barco levert projectoren Eurofighter-simulator

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Projectorfabrikant Barco heeft samen met het Franse Sogitec een simulatieplatform voor het Eurofighter-vliegtuig geïnstalleerd. Het programma bestaat uit elf displaysystemen van Barco voor cockpittraining en missiesimulaties. Beginnende piloten kunnen de cockpitprocedures leren in vijf minidomes die zijn uitgerust met acht Sim 7-projectoren. De zes missiesimulatoren hangen zelfs vol met zestien van die projectoren. Het platform maakt het mogelijk om te trainen op onder meer landen en opstijgen, aanvalacties, nachtvluchten en formatievliegen in normale, vijandige en noodsituaties.

De Sim 7-projectoren van Barco zijn gebaseerd op liquid crystal on silicon-technologie (LCos). De instrumenten zijn speciaal ontwikkeld voor realistische vliegsimulatie. Ze bieden een QXGA-resolutie van 3,2 miljoen pixels en halen een dynamische contrastverhouding van twee miljoen tegen een. Verder zijn ze voorzien van Barco‘s uitsmeerreductietechnologie om snel bewegende objecten toch scherp af te beelden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content