Kort nieuws

Barco levert displays helikopter en mijnenzoeker (update)

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

EADS-dochter Eurocopter heeft de MDU-268 van Barco gekozen als missiescherm voor de AS 565 Panther-helikopter. Het contract is onderdeel van een updateprogramma waarin de AS 565-vloot van de Franse marine wordt uitgerust met geavanceerde displays die de piloten meer informatie geven over de huidige situatie en omgeving. De MDU-268 Mission Displays Unit kan overweg met bewegende kaarten, computerinformatie, radargegevens, gewone videocamera‘s en warmtekijkers. Een belangrijk pluspunt van de 6 bij 8 inch schermpjes is dat Barco ze op maat kan snijden zodat ze precies in de AS 565-console passen. Het bedrijf uit Kortrijk leverde ook al displays voor de Super Puma- en Tiger-helikopterlijnen.

De MDU-268 is een telg uit Barco‘s CHDD-familie. Het bevat één digitale en diverse analoge video-ingangen. Het schermpje is gebaseerd op de AMLCD-technologie waardoor hij met zijn goede helderheid en degelijke contrastwaarden ook in zonlicht is af te lezen. AMLCD zorgt tevens voor een kijkhoek van 80 graden in alle richtingen. Daarmee is het mogelijk de MDU-268 te gebruiken in portret- en landschapmode. Het DO-160E-certificaat maakt de toestellen geschikt voor ruwe omgevingen zoals helikoptercockpits.

Thales Underwater Systems heeft de Vista4500-consoles van Barco geselecteerd als oplossing voor de sonargebaseerde mijnenjacht. De modules zullen worden ingezet om mijnenzoekrobots onder water te sturen. Kracht van de Vista4500 is dat het de lcd-flikker in de sonarbeelden kan compenseren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content