Nieuws

Barco focust op groeimarkten

Koen Vervloesem
Leestijd: 4 minuten

Op de Barco Analyst & Investor Day bleek dat het Kortrijkse bedrijf meer en meer aan het focussen is. Barco wedt op drie paarden: medische beeldverwerking, media & entertainment, en beveiliging & monitoring. Topman Martin De Prycker heeft heel wat ambities met het gestroomlijnde Barco, maar echte groei blijft uit.

De Kortrijkenaren profiteren volgens CEO De Prycker van een aantal zakelijke trends in het domein van visualisering. De steeds groter wordende stroom van beelden die gevisualiseerd kan worden, de steeds grotere resoluties en de vraag om dit realtime te doen, zorgen voor heel wat technische uitdagingen. De overgang van analoge naar digitale beelden is ook nog altijd aan de gang, bijvoorbeeld in de medische sector, maar ook in de bioscoop. Barco wees op zijn voorgaande analistendagen al op beide trends. De Prycker benadrukte dat de meerderheid van de cinema‘s nog altijd met analoge projectoren werken, een technologie die honderd jaar oud is. Slechts 2 à; 3 procent van de bioscopen wereldwijd zijn al overgestapt op digitaal.

Na jaren in allerlei markten aanwezig te zijn geweest, is Barco tot het besef gekomen dat het beter is zich te focussen op de terreinen waar het goed in is en waar het een groot marktaandeel heeft: medische beeldverwerking, media & entertainment, en beveiliging & monitoring. Het Kortrijkse bedrijf heeft sinds 1 januari van dit jaar zijn bedrijfsstructuur aan zijn plannen aangepast. Er zijn nu drie afdelingen: Medical imaging, Media & Entertainment en Security & Monitoring. In deze drie markten had het bedrijf in 2006 respectievelijk een marktaandeel van 28, 22 en 16 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content