Kort nieuws

Barco en Thales partneren in commandopost

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Thales koppelt zijn systemen voor digitalisering van gevechtsomgevingen aan de intelligente informatiedisplays van Barco. Met de krachtenbundeling zeggen de twee een geïntegreerd commandocentrum te kunnen bieden voor hoofdkwartieren en mobiele posten van beveiligingsbedrijven of krijgsmachten. Door ruimtelijk-geografische informatie van meerdere bronnen overzichtelijk in beeld te brengen, ondersteunt de gecombineerde oplossing gezagvoerders bij het nemen van beslissingen.

De overeenkomst houdt in dat de Parijse Land & Joint Systems-afdeling van Thales gaat samenwerken met de divisie Security & Monitoring van Barco op het gebied van technologie en marketing. De Fransen brengen hun Commander-systeem voor geautomatiseerde aansturing, communicatie en controle in. De geïntegreerde en genetwerkte visualisatieplatforms uit Kortrijk bieden à la minute toegang tot gedeelde operationele beelden en scenario‘s en vergemakkelijken zo het gezamenlijk plannen, de besluitvorming, de uitvoering, de communicatie en het toezicht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content