Kort nieuws

Barco en Siemens integreren netwerktechnologieën

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Barco en Siemens België bundelen hun krachten op het gebied van gedistribueerde videoswitching en visualisatie. De Kortrijkenaren brengen hun stromende-videotechnologie in, terwijl het bedrijf uit Herentals zijn Open Transport Network-product bijdraagt. De combinatie van beide moet missiekritische oplossingen opleveren die kant-en-klaar te gebruiken zijn in controlecentra voor bijvoorbeeld metro‘s, treinen en vliegtuigen.

Barco‘s technologie vindt zijn toepassing in brandweer- en politiecentrales. De oplossing zet kritische informatie op het scherm, zoals kaarten met posities van eenheden en alternatieve routes. Daarnaast is het mogelijk om videobeelden te bekijken van gebeurtenissen. Alle gegevens zijn realtime op verschillende schermen tegelijk te tonen, op een of meerdere locaties.

Siemens‘ Open Transport Network (OTN) combineert verschillende randapparaten voor onder meer data, video en voice in een betrouwbaar, eenvoudig, flexibel en snel netwerk. Een OTN-infrastructuur bestaat uit nodes waaraan apparaten hangen zoals camera‘s, displays en telefoons. De knopen communiceren met elkaar via een dubbele fiberoptische ring over afstanden tot 120 kilometer. Dat maakt de technologie uitermate geschikt voor het bewaken van mijnen, olievelden, spoorwegen en vliegvelden. Belgocontrol, dat het verkeer in het Belgische en Luxemburgse luchtruim regelt, gebruikt OTN bijvoorbeeld in zijn Wide Area Network (WAN) om zeven grote luchthavens en twee radarstations met elkaar te verbinden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content