Kort nieuws

Barco en ATI versnellen 3D-beelden

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

De Kortrijkse beeldspecialist Barco en producent van grafische kaarten ATI Technologies kondigden een technologische samenwerking aan op de RSNA-beurs in Chicago. Door de combinatie van Barco‘s schermen met ATI‘s grafische versnellerkaarten FireGL kunnen gebruikers van PACS-systemen profiteren van geavanceerde medische beeldvorming.

ATI verleent Barco toegang tot de FireGL-hardware en -software waardoor de Kortrijkenaren ATI‘s graphics processing unit (GPU) kunnen optimaliseren voor de specifieke noden van medische toepassingen. ATI op zijn beurt krijgt hierdoor de kans om zijn aanwezigheid in de medische industrie uit te breiden.

’Voor de versnelling van 2D- en 3D-beelden in medische toepassingen rekenen steeds meer PACS-verkopers en -integrators op GPU‘s‘, zegt vice-president Paul Matthijs van Barco Medical Imaging Systems. ’De ontwikkelaars maken gebruik van standaard API‘s zoals DirectX en OpenGL en willen dat de optimalisatie transparant gebeurt.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content