Opinie

Bankers, wankers

Rob Howe is CEO van Verum Consultants.

Leestijd: 3 minuten

Mijn familie heeft de laatste tijd heel wat te vieren. Bovenaan het lijstje staat dat onze zevenjarige dochter zojuist genezen is verklaard van leukemie na vijf moeilijke en zorgelijke jaren. Onlangs vierde ik mijn 46ste verjaardag en ben ik aan mijn 21ste jaar begonnen als ondernemer van een eigen zaak. Er zijn nog enige andere zaken die het verdienen om gevierd te gaan worden. Wellicht zult u hierover de komende maanden lezen in Bits&Chips.

Twintig jaar een eigen bedrijf runnen. Ik heb veel gezien en best wat dingen geleerd, denk ik wel eens. Vandaar dat het – misschien ontzettend slecht van me – nog steeds steil achterover kan vallen van toch vrij aardse zaken zoals banken en bankiers.

Een van de basislessen die ik heb geleerd in de zakenwereld is: blijf praten met je bank. Toen we Verum oprichtten, was mijn contactpersoon bij de bank een van de eersten die ons businessplan onder ogen kreeg. In de jaren daarna heb ik hen met regelmaat op de hoogte gehouden van de gang van zaken binnen het bedrijf. Met in het achterhoofd dat Verum een hightechstarter is en het eerste jaar verlies draaide, heeft de bank alle steun geboden die je je maar kunt bedenken. Hierbij staat ’die je je maar kunt bedenken‘ eigenlijk synoniem voor ’krijg het heen en weer‘, want mijn bank blijft me erop wijzen dat ze ’niet handelen in risico‘.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content