Nieuws

Avinity stuurt internetbeelden draadloos naar tv

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

De drijvende krachten van het succesvolle No Wires Needed zijn weer voor zichzelf begonnen. Remi Blokker, Ronald Brockmann en Maarten Hoeben hebben Avinity opgericht. De start-up ontwikkelt toepassingen om beeld en geluid van internet draadloos te transporteren naar dvd-spelers, settopboxen of tv‘s. De kastjes moeten zorgen voor betrouwbare overdracht zonder dure en ingewikkelde hardware en software.

No Wires Needed leverde eind jaren negentig media access controllers (MAC‘s) voor 11 Mbit WLAN en destijds als enige ook voor 54 Mbit. In 2000 ging het Bilthovense bedrijf voor ruim 200 miljoen gulden over naar Intersil. Twee jaar geleden verhuisden Intersils draadloos Ethernet-activiteiten naar Globespan Virata, dat vorig jaar in handen kwam van Conexant. Het No Wires Needed-team verkaste elke keer mee, maar het begon toch weer te kriebelen. Brockmann en co. wilden weer op eigen benen staan.

Afgelopen februari zag Avinity in Hilversum het levenslicht. Brockmann is CEO, Blokker COO. Maarten Hoeben is verantwoordelijk voor de softwarearchitectuur. Het eerste product met Hilversumse technologie is al op de markt. Sitecom lanceerde onlangs de WL-124, een draadloze oplossing om films, foto‘s en muziekbestanden die zijn opgeslagen op een pc, af te spelen op een stereo-installatie of tv. Met een afstandsbediening en het contentmanagementsysteem kan de gebruiker selecteren welk bestand hij wil horen of zien. Ook is het mogelijk het journaal op aanvraag te kijken via streaming links.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content