Avinity krijgt kapitaalinjectie

Reading time: 1 minute

Author:

Durfinvesteerders Solid Ventures en Big Bang Ventures hebben een onbekend bedrag gestoken in IT-specialist Avinity. De Hilversummers werken aan het Rendercast-platform, een systeem om beeld en geluid van internet te transporteren naar digitale settopboxen en tv‘s. Het product moet zorgen voor nieuwe mediadiensten via de bestaande infrastructuren van tv-operators.

Tot nu toe had Avinity nog geen extern kapitaal aangetrokken. Het bedrijf zag begin 2005 het levenslicht toen de drijvende krachten achter het succesvolle No Wires Needed (NWN) voor zichzelf begonnen. NWN werd in 2000 onderdeel van Intersil en wisselde sindsdien nog enkele malen voor veel geld van eigenaar. Oprichters Remi Blokker, Ronald Brockmann en Maarten Hoeben stapten er uiteindelijk uit. Samen met Heidi Vogel zetten zij toen Avinity op.

Het Rendercast-platform van Avinity vertaalt internetcontent naar settopboxen en televisie.

CEO Brockmann vertelt dat het geld zeker van pas zal komen om Rendercast verder uit te rollen. Maar er waren nog andere redenen om de durfinvesteerders te interesseren voor zijn bedrijf. ’Solid Ventures en Big Bang Ventures zijn bekend met de telecom- en IT-sector. Ze hebben daarom een groot netwerk in de mediawereld.‘ Volgens Brockmann houdt de injectie ook een professionalisering van de corporate governance in, die het vertrouwen van de buitenwacht in zijn geesteskind zal versterken. Concrete afnemers van het Rendercast-platform wil Avinity nog niet prijsgeven. Brockmann: ’We staan sterk in de belangstelling. Over enkele maanden kunnen we daar meer over kwijt.‘