Tools&Toys

Autosar Builder van Geensys voldoet aan nieuwe Artop-specificatie

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Artop User Group heeft de specificatie uitgebracht voor zijn Autosar Tool Platform. Geensys, een van de leden van de gebruikersgroep, heeft een gedeelte van zijn Autosar Builder-software vrijgegeven als basis voor het te bouwen platform. Builder is gelijk ook de eerste Autosar-ontwikkeltool die aan deze specificatie voldoet. Artop 1.0 mikt op Autosar release 3.0.

De Artop-UG is een groep Autosar-gebruikers met onder meer BMW Car IT, Continental en PSA Peugeot Citroen. Het doel van de groep is om de kwaliteit en interoperabiliteit van Autosar-ontwikkeltools te verbeteren en de tijd te verkorten die het kost voordat de gereedschappen een nieuwe versie van Autosar hebben doorgevoerd. Daarvoor ontwikkelt de UG een gezamenlijk infrastructuurplatform met de basisfunctionaliteit en kernfeatures waarover alle tools moeten beschikken. Toolmakers kunnen vervolgens op dit platform bouwen.

Geensys heeft de code voor de TDK Foundation van zijn Builder-ontwikkeltool nu vrijgegeven als basis voor het infrastructuurplatform, dat op zijn beurt weer op Eclipse is gebouwd. Het Builder-platform helpt met de verschillende achtereenvolgende stappen in het ontwikkelproces. Het pakket omvat de Autosar Authoring Tool (AAT), ECU Extract, Generic ECU Configuration Editor (GCE) en Software Component Conformance Validation Tool (SCVT). Binnenkort komt daar een systeemsimulatieplug-in bij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content