Kort nieuws

AutomotiveNL officieel van start

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Gisteren klonk het officiële startschot voor AutomotiveNL. Deze fusie van het Automotive Technology Centre (ATC), de High Tech Automotive Campus in Helmond en het innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTas) behartigt de belangen van de Nederlandse automotive-industrie in binnen- en buitenland. Doel is om samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheid de positie van de sector te versterken en jaarlijks omzetgroei te realiseren. Marktkansen liggen er met name in slim en schoon vervoer, aldus het persbericht.

Formeel is AutomotiveNL een coöperatie van de Federatie AutomotiveNL en AutomotiveNL bv. De eerste stuurt de tweede aan en bepaalt het langetermijnbeleid van de sector. De federatie heeft Harrie Schippers, CEO van Daf Trucks, bereid gevonden om het voorzitterschap op zich te nemen. De bv is verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid. Dit orgaan staat sinds 1 september onder leiding van Paul Krieckaert.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content