Kort nieuws

Automotivechips in trek vorig jaar

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De automotive-halfgeleidermarkt heeft uitstekend gedraaid vorig jaar, meldt IHS. Er werd voor 29 miljard dollar aan autochips verkocht, een groei van tien procent op jaarbasis. Drijvende krachten zijn met name steeds scherper gestelde emissie-eisen en toenemende behoefte aan veiligheidssystemen. De snelst groeiende categorieën zijn echter ic’s voor (hybride) elektrische voertuigen, telematica en connectiviteit, en bestuurdersassistentie. Deze segmenten mogen zich de komende jaren verheugen op een gemiddelde samengestelde groei van iets onder de twintig procent. De markt als geheel groeit volgend jaar 7,5 procent.

De grootste speler in het veld is Infineon, dat de eerste plek van Renesas heeft overgenomen. IHS heeft geen overzicht van alle grootste spelers in het veld vrijgegeven, wel van de bedrijven die het hardst zijn gegroeid vorig jaar. Opvallende afwezige daarin is NXP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content