Automotive-chipmarkt moet 2009 uitzitten


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Marktonderzoeker Gartner voorspelt dat de wereldwijde markt voor automotivechips dit jaar met 30,8 procent inzakt naar 13,5 miljard dollar. Het duurt zeker tot 2013 voordat het omzetniveau teruggekeerd is op dat van 2008. Toen was het halfgeleidersegment goed voor bijna 20 miljard dollar. Het ergste leed is echter na 2009 wel geleden. De markt trekt dan weer aan, zij het met groeicijfers die niet boven de 10 procent uitkomen.

Gartner constateert dat de automobielindustrie een fundamentele reorganisatie doormaakt. De nadruk komt meer te liggen op kleinere en meer milieuvriendelijke vehikels. Vaak ondersteunen overheden die trend met financiële prikkels. Traditioneel bevatten juist de grotere en luxere modellen de meeste elektronica, maar op milieugebied kunnen chips ook een deuntje meezingen. Zodoende hoeft de verschuiving niet noodzakelijkerwijs de innovatie te remmen in automotive halfgeleiders.