Kort nieuws

Automotive-business Tomtom begint groeispurt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom meldt een zeer sterke groei voor zijn Automotive-business. De omzet van deze tak schommelde de afgelopen twee jaar rond de 110 miljoen euro, maar dit jaar staat er al voor meer dan 250 miljoen euro aan orders in de boeken. Vanaf 2016 verwacht het bedrijf een sterke groei voor deze tak.

Volgens Tomtom komt de groei door de investeringen de afgelopen jaren. Het bedrijf stopte met het aanbieden van hardware aan autofabrikanten en richtte zich volledig op kaartdata, informatiediensten en software. Die worden modulair aangeboden, zodat autofabrikanten alleen de voor hen relevante delen kunnen afnemen. Daarnaast investeert het bedrijf fors in de volgende generatie wegenkaarten die niet alleen gebruikt worden voor navigatie, maar ook voor geavanceerde bestuurdersondersteuning (adas) en autonome functies in voertuigen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content