Kort nieuws

Automakers terughoudend over open-source platform

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

BMW probeert andere automakers te porren mee te doen met een open-source platform voor infotainment. Dat bleek tijdens een paneldiscussie op Convergence 2008. ’We nodigen andere OEM‘s uit om zich bij ons aan te sluiten, om met ons ideeën uit te wisselen‘, zei Gunter Reichart van BMW volgens Automotive New Europe. De automaker zegt het platform, in mei aangekondigd door Wind River en Intel, de komende vijf tot zeven jaar in tweehonderdduizend auto‘s te gaan inbouwen. Het doel is om een platform te bouwen dat met een groot aanbod aan apparatuur kan praten.

Chrysler, Ford, General Motors en Honda, de andere panelleden, houden de boot voorlopig af, alhoewel sommigen niet afwijzend tegenover het idee staan. ’Dit is een beslissing die we in komende zes tot twaalf maanden gaan nemen‘, zei Chris Thibodeau van GM. ’Ik denk dat het veel softwareontwikkeling vooruit kan helpen en veel innovatie naar het voertuig kan brengen.‘ Ook een afgevaardigde van Chrysler toonde zich enthousiast. Ford zegt al met Microsoft aan het Sync-platform te werken, wat een soortgelijke rol moet vervullen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content