Kort nieuws

Austriamicrosystems wint eerste slag in zaak tegen Melexis

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De regionale rechtbank van Düsseldorf heeft Austriamicrosystems in het gelijk gesteld in een octrooizaak tegen Melexis. Het Oostenrijkse bedrijf beschuldigt de Ieperse chipontwerper van inbreuk op zijn patenten. Melexis zou via zijn Duitse tak een magneetveldencoder – de MLX90316 – verkopen die is gebaseerd op technologie van Austriamicrosystems. De rechter heeft de Oostenrijkse aanklacht gegrond verklaard.

Melexis houdt vertrouwen in een goede afloop. Het betoogt dat de rechtbank van Düsseldorf weliswaar bevoegd is om uitspraak te doen over inbreuken op patenten maar niet over de geldigheid van patenten. Vorige jaar dienden de Ieperlingen al een vordering tot nietigverklaring in bij de Federale Patentenrechtbank in München. Dit is de enige bevoegde Duitse rechtbank om te oordelen over de geldigheid van een octrooi. Melexis verwacht dat deze rechter het patent van Austriamicrosystems ongeldig zal verklaren. De uitspraak staat op de agenda voor december dit jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content