Technieuws

Austriamicrosystems en NXP vergemakkelijken productherkenning met RFID

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Austriamicrosystems en NXP hebben samen een referentieontwerp ontwikkeld voor de authenticatie van consumentengoederen als drankconcentraten, stofzuigerzakken en waterfilters. Dit design maakt het eenvoudig om apparaten te voorzien van functionaliteit voor de herkenning van RFID-tags, zodat ze goedgekeurde producten kunnen onderscheiden van goederen die geen of een ongeldig label dragen. Verkeerd of onveilig gebruik van de systemen is hiermee snel te detecteren, waarna de apparatuur bijvoorbeeld een waarschuwing kan geven of fabrikanten zelfs de garantie kunnen laten vervallen.

Het referentieontwerp is gebaseerd op de UHF-RFID-leeschips van beide bedrijven, de AS399x van Austriamicrosystems en de Ucode G2IL van NXP. Deze IC‘s zijn zeer gevoelig, waardoor ze zelfs heel kleine tags kunnen lezen. Een belangrijk kenmerk van de resulterende authenticatiesystemen is dat ze weinig externe code vereisen, wat het gemakkelijk maakt om een hostcontroller of een low-end microcontroller te gebruiken. Daarnaast bieden ze onder meer anti-knoeifuncties, privacycommando‘s en wachtwoordbescherming.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content