Kort nieuws

Atos Worldline introduceert betalen via aanraking

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Ego-oplossing van het Brusselse Atos Worldline maakt het mogelijk om te betalen middels een simpele aanraking. Pinpassen, mobiele telefoons of contant geld zijn niet meer nodig. Gebruikers dragen slechts een klein apparaatje bij zich, bijvoorbeeld aan hun riem of geïntegreerd in hun horloge. Aanraking van een geschikte betaalterminal creëert een fysiek communicatiekanaal via hun lichaam naar dat Ego-device, dat vervolgens de benodigde authenticatie uitvoert. Slaagt die, dan gaat de data-uitwisseling voor de financiële transactie beveiligd verder in het RF-domein, via Ultrawideband (UWB).

De Ego-technologie komt voort uit het gelijknamige Europese project, dat een groep van bedrijven en onderzoeksinstellingen heeft uitgevoerd binnen het vierjarige Catrene-programma. Het consortium staat onder leiding van Gemalto, wereldmarktleider in simkaarten, en bestaat behalve uit Atos Worldline onder meer uit automotive-toeleverancier Continental, het Franse informaticaonderzoeksinstituut Inria en STMicroelectronics. De deelnemers richten zich niet alleen op elektronisch betalen, maar kijken bijvoorbeeld ook naar toegangscontrole bij auto‘s, in het ov, in luchthavens en in (zieken)huizen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content