Kort nieuws

Atos Origin groeit organisch

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Atos Origin boekte in de eerste negen maanden van 2006 een totale omzet van 3,97 miljoen euro. Vorig jaar haalde de detacheerder in dezelfde periode een omzet van 4,02 miljoen euro. Gecorrigeerd voor afgestoten activiteiten in Scandinavië en het Midden-Oosten en bij constante wisselkoersen komt de organische groei uit op 1,9 procent. Zonder Groot-Brittannië zou het bedrijf zelfs 5,7 procent in omzet zijn gestegen.

De consultancytak liep het best met een gemiddelde organische groei van 13,3 procent, Groot-Brittannië uitgezonderd. Systeemintegratie groeide met 4,1 procent. In Nederland slonk deze divisie echter met 2 procent. De businessunit Managed Operations deed het hier wel weer extra goed. De inkomsten lagen 7 procent hoger dan vorig jaar. De Britse tak van de dienstverlener had te lijden van het verlies van het Metropolitan Police-contract. Daardoor verloor Atos Origin UK ruim 18 procent.

Atos Origin rekent voor de rest van het jaar op een organische groei van 1,5 procent, of 4,5 procent zonder Groot-Brittannië. Het bedrijf kampt met een tegenvallend aantal orders die nog verder vertraging ondervinden door moeizame contractbesprekingen. Verder drukt de reorganisatie in de Italiaanse tak de opbrengsten. Ook is het personeelsverloop groter dan verwacht. Atos Origin is daarom begonnen met een intensief wervingsprogramma.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content