Kort nieuws

Atoms half jaar na Core naar 14 nanometer

Leestijd: 1 minuut

Intel blijft bij zijn plannen uit 2011 om zijn Atoms snel naar de nieuwste procestechnologie te brengen. Eind dit jaar moeten de eerste Atoms op 22 nanometer verschijnen, het knooppunt waarop het al ruim een jaar zijn Core-processoren bakt. Voor 14 nanometer, dat Intel het tweede kwartaal volgend jaar introduceert, zal de vertraging echter slechts een half jaar bedragen, meldt Barrons.

Met de stap moet Intel eindelijk een antwoord hebben op de Arm-applicatieprocessoren. Tot nog toe lukt het de chipgigant nog niet om door te breken in de smartphone- en tabletmarkt. De 22-nm-generatie zou de prestaties en het verbruik naar hetzelfde niveau moeten krijgen als de marktleider, maar daarmee zal het niet veel klanten winnen. De prestatie- en energiewinst van 14 nanometer zouden de Atom-Socs het nodig voordeel kunnen geven om de overstap te maken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content