Tools&Toys

Atom drijft subcompact Aaeon-bord aan

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Aaeon brengt een nieuw subcompact bord uit, de Gene-9455. Onder de motorkap liggen een 1,6 GHz Intel Atom N270-processor met een front-side bus op 533 MHz en een Intel 945GSE+ICH7M-chipset. Een 200-pins Sodimm-socket herbergt maximaal 2 Gbyte 400/533 MHz DDR2-geheugen. Het Taiwanese bedrijf mikt met het bord op toepassingen in draagbare apparaten zoals betaalterminals, fabrieks- en gebouwautomatisering, liftdisplays, medische systemen en panel-pc‘s.

De Gene-9455 heeft een batterij aan in- en uitgangen, waaronder vier Com-poorten (drie keer RS232 en één keer RS232/422/485), 8 bit digitale I/O, twee Gigabit Ethernet-aansluitingen en vier keer USB 2.0. De op de chipset geïntegreerde grafische motor presenteert de beelden simultaan of duaal op CRT en/of lcd (via 18 bit dual-channel LVDS), of op een tv. DVI-I is optioneel. Opslagmedia zijn aan te sluiten op de interfaces voor Compactflash, EIDE en Sata2 (twee keer). Daarnaast beschikt het bord over een Mini PCI- en een bedrijfseigen ECX-uitbreidingsslot.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content