Tools&Toys

Atmel voegt GUI toe aan AVR-gebaseerde RFID-evaluatiekit

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Atmel heeft zijn 125 kHz RFID-demokit Ata2270-EK1 uitgebreid met een pc-gebaseerde grafische interface die direct met de hardware kan worden verbonden. De evaluatiekit bevat IDIC-transponders lezen en schrijven zoals de Ata5558, Ata5567 en Ata5577 Iso-kaarten voor contactloze identificatie, evenals Ata5567- en Ata5577-munttags, micromodules en nog andere formaten. Toegang tot de tags gebeurt door Atmels U2270B lees- en schrijfbasisstationchip, in combinatie met de Atmega128 AVR Flash-microcontroller, een antenne en voeding met internationale adapters. Een joystick, lcd-scherm en aansturingsknoppen laten stand-alonegebruik van de kit toe.

De nieuwe pc-gebaseerde interface geeft directe toegang tot alle functies van elk apparaat. Configuraties kunnen eenvoudig in de GUI worden geselecteerd en geprogrammeerd en gebruikers krijgen een waarschuwing wanneer de instellingen van de transponderchips niet compatibel zijn met de ASK-gebaseerde lezerchip. Gebruikers kunnen ook commando‘s aanmaken en testen door een bit string naar de IDIC te zenden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content