Technologie

Atmel lanceert goedkope startkit voor configureerbaar Arm7-platform

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Atmel brengt voor 399 dollar een startkit op de markt waarmee klanten een Arm7-microcontroller op maat kunnen maken. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met een bordje met een Arm7-controller van Atmel, een FPGA en een boel randfuncties voor communicatie en de aansturing van een bijgeleverd 2,8 inch LCD-schermpje. Als ze de specifieke extra‘s eenmaal aan de praat hebben, dan bakt Atmel er een klantspecifieke microcontroller van. Op die manier is op een goedkope manier een behoorlijk geavanceerd systeem samen te stellen, waarbij bijvoorbeeld de hele aansturing van het scherm en de grafische interface op de Arm7-controller zijn ondergebracht.

Afgelopen april, toen Atmel voor het eerst met zijn startkit naar buiten kwam, demonstreerde Amulet Technologies zijn kleuren-Gui-technologie op het platform. Amulet biedt ontwikkelaars met zijn Graphical OS in Silicon een snelle manier om hun consumentenproducten uit te rusten met een kleurenscherm. Ook het Institute of Embedded Systems (Ines) van de universiteit van Zurich kwam al met een toepassing. Ines liet begin september een Ultrawideband (UWB)-oplossing zien waarbij de media access controller (Mac) is ondergebracht in de metaalprogrammeerbare blokken van een AT91Cap9S-controller. Software op de embedded Arm926EJ-S zorgt voor de besturing van het geheel. Ines stelt de IP voor de UWB-Mac commercieel beschikbaar.

Atmels platform heet Cap7, wat staat voor customizable Atmel processors. Deze microcontrollers zijn gebaseerd op een 32 bit Arm-processor. Zo‘n 15 procent van de Cap7-controller bestaat uit logische blokken die klanten zelf kunnen aanpassen. De overige 85 procent ligt vast: de 32 bit processorkern en een boel randfuncties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content