Tools&Toys

Atmel komt ontwikkelkit voor beveiligde embedded applicaties

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Atmel heeft de Aris++-ontwikkelkit uitgebracht voor zijn Crypto Evaluation Studio, bedoeld voor het ontwerpen en evalueren van vervalsingsbestendige embedded applicaties beschermd door hardwaregebaseerde encryptie en wederzijdse authenticatie. De Embedded Crypto Evaluation Studio is een menugebaseerde grafische gebruikersinterface voor het configureren en testen van de Cryptomemory-chip. Aris++ omvat alle bibliotheken voor de cryptografische bewerkingen op de host voor beveiligde verbinding op verschillende microcontrollerplatforms. Voor het ontwikkelen met de Embedded Crypto Evaluation Studio is het schrijven van code niet nodig. De cd komt bovendien met uitgebreide informatie over de Cryptomemory- en de Cryptocompanion-IC‘s, waaronder datasheets, whitepapers en voorbeelden.

De nieuwe Aris++-ontwikkelkit omvat onder meer een stand-alone applicatieontwikkelbord met Atmels 8 kbit Cryptomemory-IC, een Cryptocompanion-chip voor plug-and-play host-side configuratie en een AT90USB1287 AVR-flashmicrocontroller voor applicatieontwikkeling. Het bord is voorzien van een lcd-display, joystick, drukknopjes, leds, JTag, USB en seriële poorten.

De tools zijn te gebruiken voor het beveiligen van onder meer gps-systemen, mobieltjes, settopboxen en spelconsoles.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content